Kuchnia francuska na warsztatch u Seniorów

Dnia 18 stycznia w Klubie Seniora w Nieznanicach odbyły się kolejne Warsztaty żywieniowe pod kierunkiem Dietetyk kliniczny Karoliny Górnik-Horn. Kuchnia francuska, a z niej: tosty z szynką i jajkiem sadzonym, zupa cebulowa z pulpecikami (gotowana na winie białym wytrawnym), boeuf z kurczaka, babeczki z wiórkami.

Seniorzy okazują wielka radość związaną z organizacją tej  formy pracy w naszym Klubie. Podział pracy w przygotowaniu menu warsztatów nie pozostawia cienia  wątpliwości w rzetelnym podejściu do pracy w kuchni i jej niezaprzeczalnie poprowadzeniu od przygotowań do finalnego dzieła kulinarnego. Pod kierunkiem wytrawnego dietetyka i atmosfery wszystko udać się musi!  Odpowiednio zastawiony stół i wokół znajome zadowolone oblicza Seniorów i gości w osobach: kierownik GOPS wraz z zastępcą. Nie może być inaczej, tylko pysznie i smakowicie!

Kolejne Warsztaty żywieniowe odbędą się 28 stycznia. Poznamy kuchnię chińską, tajską i wietnamską.