Dnia 18 stycznia w Klubie Seniora w Nieznanicach odbyły się kolejne Warsztaty żywieniowe pod kierunkiem Dietetyk kliniczny Karoliny Górnik-Horn. Kuchnia francuska, a z niej: tosty z szynką i jajkiem sadzonym, zupa cebulowa z pulpecikami (gotowana na winie białym wytrawnym), boeuf z kurczaka, babeczki z wiórkami.
Seniorzy okazują wielka radość związaną z organizacją tej formy pracy w naszym Klubie. Podział pracy w przygotowaniu menu warsztatów nie pozostawia cienia wątpliwości w rzetelnym podejściu do pracy w kuchni i jej niezaprzeczalnie poprowadzeniu od przygotowań do finalnego dzieła kulinarnego. Pod kierunkiem wytrawnego dietetyka i atmosfery wszystko udać się musi! Odpowiednio zastawiony stół i wokół znajome zadowolone oblicza Seniorów i gości w osobach: kierownik GOPS wraz z zastępcą. Nie może być inaczej, tylko pysznie i smakowicie!
Kolejne Warsztaty żywieniowe odbędą się 28 stycznia. Poznamy kuchnię chińską, tajską i wietnamską.