Szczęśliwi niezaprzeczalnie!W dniu 23 listopada wszelkie drogi prowadziły do Świetlicy środowiskowej, do Klubu Seniora.Pod kierunkiem dietetyka – Karoliny Górnik- Horn odbywały się, bowiem – Warsztaty kulinarne.Najpierw wstęp: krótki wykład z prezentacją multimedialną. Następnie praca kulinarna.Gwarno, tłoczno, radośnie, to niesamowite, jak w grupie jest raźniej i weselej.Zdrowo się odżywiamy, zdobywamy wiedzę, wspólnie jemy, pracujemy.O ileż zdrowsi są Seniorzy. Czują się zadbani pod względem odżywiania. Dopasowane wszystko do wieku i wszelkich schorzeń, przypadających w wieku dojrzałym. Jak bardzo zadowoleni z atmosfery i udziału, popatrzcie na zdjęcia.Uchylę rąbka tajemnicy i powiem jakie menu obowiązywało w dniu warsztatów pod okiem specjalistki „ulubienicy” Seniorów – Pani Karoliny. Muffinki jabłkowe (można na deser), Owsianka z gruszką (szczególnie na śniadanie), Zupa krem z dyni z pestkami i grzankami (obiad), Gulasz drobiowy z marchewką na kaszy gryczanej (jak dacie radę, to na obiad, lub na drugi dzień na obiad).